نامگذاری تاریخی یک نان محبوب: بربری!
دوشنبه, ۲۱ اسفند ۱۳۹۶، ۰۵:۵۹ ب.ظ
بربری، از نانهای محبوب ایرانیان است که روایات مختلفی برای نام گرفتن آن به بربری وجود دارد:
برخی معتقدند نام بربری بهخاطر ایل بربر بودهاست که ساکن مرز ایران و افغانستان بودهاند و چندی از بربرها،در دورهی قاجار سبب رواج این نان در ایران شدهاند.
بر اساس روایت معتبر دیگری، قلاج نام اصلی بربری بودهاست که مورد استفادهی سربازان عثمانی و ارتش بوده. سربازان عثمانی بر این باور بودهاند که با خوردن این نان، به نیرویی ماورای انسانی دست پیدا میکنند. این باور به قدری عمیق بوده که کشتیگیران و پهلوانان هنگام رفتن به میدان، کمی از آن میخوردند.
عثمانیان با لشکرکشی به ایران این نان را با خود آوردند.
۹۶/۱۲/۲۱
این نون مال همون خاوری هاست که خیلی وقت پیش از مناطق افغانستان کنونی به ایران مهاجرت کردند و بعد ها نونی به نام نان بربری رواج پیدا کرد .